Voormalig Club NXT-talent Engels kroont zich tot matchwinnaar bij FC Augsburg

26 februari - 16:47
2

In de Duitse Bundesliga nam FC Augsburg het op tegen SC Freiburg. Voormalig Club NXT-speler Arne Engels kroonde zich tot matchwinnaar bij de thuisploeg, door de winner te scoren in de slotfase.

Augsburg zit al een tijdje in woelig water en zag Freiburg al vroeg op voorsprong komen via een strafschopdoelpunt van Vincenzo Grifo. De thuisploeg toonde echter veel goede wil en slaagde erin langszij te komen via Felix Uduokhai.

Arne Engels mocht niet starten, maar kwam wel als invaller tussen de lijnen na 56 minuten. In minuut 81 kwam de 20-jarige middenvelder bij een counter van Augsburg knap naar binnen en schoot de bal in de korte hoek tegen de netten, 2-1.

Een belangrijk resultaat voor Augsburg, dat zo na vier wedstrijden zonder overwinning nog eens de volle buit kon pakken. Augsburg doet dankzij uitblinker Engels een goede zaak in het klassement, want het heeft nu een buffer van negen punten op de degradatieplekken. Voor Engels is het zijn derde doelpunt van het seizoen. Daarnaast zit de Belgische jeugdinternational aan drie assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.