'Wullaert ambitieus maar ook kritisch over evolutie vrouwenvoetbal België'

'Wullaert ambitieus maar ook kritisch over evolutie vrouwenvoetbal België'

26 februari - 15:57 Laatste update: 16:02
1

Op de persconferentie aan de vooravond van de wedstrijd tegen Hongarije, blikte de aanvoerster van de Red Flames Tessa Wullaert met veel goesting vooruit. Al toonde ze zich anderzijds ook kritisch voor het vrouwenvoetbal in ons land. Ze tempert dan ook de ambitie.

Wullaert wil dinsdag de fans in Leuven plezieren met een overwinning en veel goals. Daarnaast wordt coach Ives Serneels gehuldigd voor zijn honderdvijftigste wedstrijd. “Hij kan trots zijn op wat we bereikt hebben”, aldus Wullaert in Het Belang van Limburg. De wedstrijd tegen Hongarije is de terugwedstrijd in de barrages voor het behoud in de hoogste divisie van de Nations League, maar aangezien de heenwedstrijd op 1-5 eindigde, lijkt dat slechts een formaliteit te worden.

Daarnaast temperde Wullaert ook de ambitie na de goede recente resultaten. Ze vindt dat er nog veel progressie mogelijk is. “Helaas spelen sommige speelsters nog in amateurcompetities. Het vrouwenvoetbal in België heeft te weinig progressie gemaakt. Er is nog een lange weg te gaan”, aldus Wullaert.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.