Vanheusden kent (alweer) pech, schade zou meevallen: Voor ons allen een shock

Vanheusden kent (alweer) pech, schade zou meevallen: "Voor ons allen een shock"

25 februari - 23:34
6

Sommige mensen lijken wel voor het ongeluk geboren. Zinho Vanheusden kende al heel wat pech in zijn loopbaan en ook op het veld van Union Saint-Gilloise (2-1) liep het verkeerd. De mandekker van Standard Luik kwam bij een luchtduel hard neer op de rug en moest worden afgevoerd. De eerste berichten zijn voorzichtig hoopgevend.

Het zit (nog maar eens) tegen voor Vanheusden. Door twee zware knieblessures had het voormalige toptalent al veel tijd nodig om zichzelf weer terug te vinden. Bij Standard timmert hij dit seizoen aan de weg terug, maar er is opnieuw een kink in de kabel gekomen. In het Dudenpark moest Vanheusden net voor rust naar de kant. De ziekenwagen reed hem meteen richting het ziekenhuis.

Volgens Het Nieuwsblad zag het er in eerste instantie zeer slecht uit. Standard vreesde voor schade aan de rug door de impact van de val, maar uit de eerste onderzoeken zou blijken dat de schade meevalt. HNB bericht dat de pijn hoogstwaarschijnlijk uit een hernia komt. Vanheusden krijgt momenteel morfine en moet nog minstens deze nacht in het ziekenhuis verblijven.

Bij Standard was iedereen aangeslagen door het volgende hoofdstuk in het pechboek van Vanheusden. "Over Vanheusden heb ik nog geen nieuws. Het is voor ons allen een shock. We zijn ook daardoor allemaal wat down na deze wedstrijd. Hij is geweldige kerel en verdient meer geluk. Hopelijk krijgen we nog goed nieuws en valt het wel mee", reageerde Ivan Leko na de wedstrijd bij Sporza.