KV Mechelen zet sterke reeks voort tegen rode lantaarndrager KV Kortrijk

24 februari - 22:43
6

KV Mechelen blijft de sterke reeks voortzetten in de Jupiler Pro League. Malinwa wist in eigen huis te winnen van rode lantaarndrager KV Kortrijk. De match eindigde in een 3-0 overwinning, de doelpunt werden gemaakt door Bill Antonio en Bilal Bafdili. Ook scoorde Mechelen via een eigendoelpunt van Tom Vandenberghe.

KV Mechelen kreeg KV Kortrijk op bezoek. In de beginfase was het vooral afwachten voor Mechelen en Kortrijk. Er waren over en weer hevige duels, maar de beginfase leverde weinig kansen op tussen de beide ploegen.

In de daaropvolgende fase kreeg Mechelen meer controle tegen Kortrijk. Deze controle werd omgezet in een voorsprong via Bill Antonio in de 31e minuut.  Mechelen kwam er vlijmscherp uit na een hoekschop van Kortrijk en via aanvoerder Rob Schoofs wist Antonio af te werken.

Mechelen was na het doelpunt de betere ploeg en wist voor de rust nog de lat te raken. Mechelen en Kortrijk gingen rusten met een nipte voorsprong voor Mechelen. In de beginfase van de tweede helft toonde Kortrijk zich dapper, het werd een aantrekkelijke match.

Verder in de tweede helft was het vooral knokken tussen Mechelen en Kortrijk. Het schortte er bij Kortrijk vooral aan om aanvallend de precisie te behouden, daardoor kon Kortrijk niet voor de gelijkmaker tekenen.

In de 79e minuut moet de VAR eraan te pas komen. Patrick Pflücke wist de achterlijn te halen en trok de bal voor. Via Vandenberghe ging de bal knullig binnen, maar de VAR moest nagaan of de bal over de achterlijn was. Het duurde even, maar de VAR bepaalde dat de bal niet over de achterlijn was, hierdoor maakte Tom Vandenberghe een eigen doelpunt.

In de slotfase van de match kwam Mechelen uiteindelijk toch nog tot scoren. Na een vlijmscherpe counter wist Mechelen in de 93e minuut via Bilal Bafdili de 3-0 te maken. Mechelen zet de sterke reeks voort in de Jupiler Pro League en mag blijven dromen over de top-6 van de Jupiler Pro League. Kortrijk blijft rode lantaarndrager.