Kompany na teleurstelling Burnley: “Moeizame relatie met arbitrage, is een trend”

Kompany na teleurstelling Burnley: “Moeizame relatie met arbitrage, is een trend”

24 februari - 22:48
10

Vincent Kompany, de hoofdtrainer van Burnley, ging op bezoek bij Crystal Palace met 3-0 onderuit. Na 35 speelminuten moesten The Clarets van Kompany met 10 man verder. Josh Brownhill kreeg een rode kaart. Kompany blikt terug op de match.

“Teleurgesteld, we wisten hoe belangrijk deze match was. We spelen drie kwart van de match met 10 man, dat konden we vandaag niet gebruiken. We moeten onszelf opnieuw klaarmaken voor de volgende match”, deelt Kompany via de officiële kanalen van Burnley. 

Kompany zag dat Burnley opnieuw de arbitrage tegen zich had in de Premier League. “De penalty, de tweede gele kaart, ik wil geen excuses voor onszelf maken. We hebben een moeizame relatie met de arbitrage dit seizoen. We zijn respectvol, maar vaak hebben we de arbitrage niet begrepen dit seizoen. Het is een trend dit seizoen”, aldus Kompany.

Kompany wordt gevraagd over het feit dat veel mensen Burnley al afschrijven in de Premier League. “Laat iedereen ons maar afschrijven. Persoonlijk heb ik nooit al te veel mensen nodig gehad om in mezelf te geloven of in het team. Als wij maar geloven, dat is voldoende. Hopelijk hebben de fans ook het geloof, we moeten het samen mogelijk maken”, deelt Kopmany.

Kompany sluit af door te vertellen wat er nodig is voor Burnley. “Ik wil niets mooier maken dan het is, we staan op een plek, waar de waarschijnlijkheid tegen ons is. Maar ik wil ons eruit vechten en het belangrijkste voor mij is wat we laten zien op het veld. Dat moet ons gaan leiden naar wat we willen”, besluit Kompany.

Na 26 gespeelde matchen staat Burnley op de negentiende plaats in de Premier League. Burnley heeft slechts dertien punten behaald en het gat met Luton Town bedraagt zeven punten. Luton Town heeft nog een match tegoed.