VP Lessen KAA Gent-Maccabi Haifa: Déjà vu, frustratie en nu vier finales in JPL

VP Lessen KAA Gent-Maccabi Haifa: Déjà vu, frustratie en nu vier finales in JPL

21 februari - 20:15 Laatste update: 22 februari - 11:00
1

KAA Gent verloor in de heenwedstrijd van de Conference League-Play Offs met 1-0 van Maccabi Haifa. In eigen huis werd het 1-1. VoetbalPrimeur.be somt de lessen op die Hein Vanhaezebrouck en consorten hieruit kunnen trekken.

Dikke pech, concentratieverlies of Wet van Murphy?
Het zit ook niet mee bij KAA Gent in het nieuwe jaar. Er was nog geen vuiltje aan de lucht of een afgeweken bal verdween al achter Roef in doel: 0-1. Een gebrek aan concentratie of toch de Wet van Murphy? Als er iets ‘kan’ mislopen ‘zal’ het ook mislopen. In de tweede helft keerde dat geluk wel een beetje bij het doelpunt van Tissoudali.

Frustratie, frustratie en nog eens frustratie
Dat het niet van een leien dakje loopt bij KAA Gent is al weken duidelijk. Al na tien minuten schoot een gefrustreerde Tissoudali de bal tegen Seck aan met een opstootje als gevolg. De Marokkaanse aanvaller riep ook verschillende keren tegen ploegmakkers. Brown maakte dan weer een paar keer uit frustratie een overtreding. Kan die frustratie nog worden omgezet in goede resultaten of is het seizoen gedoemd om te mislukken in Gent?

Weinig durf en veel twijfel
Aanvallend liep het niet bij KAA Gent. Er werd weinig durf in het spel gelegd waardoor Maccabi de eerste helft zonder problemen kon doorstaan. De twijfel zit er bij veel spelers in en dat toont zich ook op het veld. Het vertrouwen van de Buffalo’s staat in 2024 op een heel laag pitje.

Déjà vu-goal bracht hoop
Net zoals Maccabi Haifa scoorde KAA Gent met een gelukje. Een afgeweken bal van Tissoudali verdween in doel en bracht zo de hoop terug bij de Buffalo’s. Niet veel later stond Maccabi Haifa met tien na een tweede gele kaart voor Sundgren. Een déjà-vu met het doelpunt van Tissoudali, maar ook met de heenmatch. In het slot kon KAA Gent Maccabi wél weer wegdrukken.

Invallers brachten nieuwe energie
Vanhaezebrouck greep al in minuut 55 in en dat loonde. Sonko en De Vlieger kwamen in de plaats van Depoitre en Samoise en brachten veel energie en goesting. Dat trok heel de ploeg ook naar boven dat er na de 1-1 toch weer in geloofde. Uiteindelijk was het niet genoeg. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel en de Buffalo's kunnen zich volledig op de laatste vier speeldagen van de JPL focussen.

All-in op JPL
Door de uitschakeling in Europa heeft KAA Gent nog vier finales voor zich in de competitie. Willen de Buffalo's het seizoen nog redden zal het vol aan de bak moeten. Of de spelers die knop kunnen omdraaien is nog maar de vraag. De ploeg incasseerde de laatste tijd veel uppercuts en lijkt bijna KO te gaan. Kan het toch nog voor een ommekeer zorgen en zich naar Play-Off 1 boksen?

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.