Voormalig toptalent Deulofeu emotioneel: ''Kan misschien nooit meer voetballen''

Voormalig toptalent Deulofeu emotioneel: ''Kan misschien nooit meer voetballen''

21 februari - 15:35 Laatste update: 15:42

Voormalig toptalent Gerard Deulofeu vreest voor het vroegtijdig beëindigen van zijn voetbalcarrière. De Spanjaard kampt al lange tijd met blessures en het is niet uitgesloten dat hij zijn laatste profwedstrijd al heeft gespeeld.

Deulofeu maakte in 2018 de overstap van FC Barcelona naar Watford. Op dat moment had hij zijn kruisband al twee keer gescheurd. De viervoudig international vertrok na drie seizoenen in Engeland naar Udinese en daar ging het weer mis met zijn knie. Deulofeu wist voor de derde keer volledig te herstellen van deze hardnekkige blessure. "Mijn knie was erg getraumatiseerd, maar ik ben er in geslaagd om te herstellen. Ik liep toen voor de derde keer een blessure op en er waren complicaties", aldus de Spanjaaard tegenover Jijantes

"Ik kan er niet alles over zeggen, maar het is echt een beproeving gebleken", vervolgt Deulofeu zijn verhaal. Rond de jaarwisseling van 2022/2023 ging het echter weer mis voor de aanvaller. Hij liep opnieuw een kruisbandblessure op en veertien maanden later is hij nog steeds niet in staat om te voetballen. "Ik probeer echter op alle mogelijke manieren te herstellen, maar ik bereid me ook voor op wat een carrière na mijn carrière zou kunnen zijn."

Sinds een paar maanden bekruipt Deulofeu het gevoel dat hij misschien nooit meer in actie kan komen als profvoetballer. "Ik kan lange tijd niet doen waar ik van hou", vertelt de zichtbaar geëmotioneerde Deulofeu. "Ik heb al meer dan een jaar niet gespeeld. Ik heb het idee geaccepteerd dat ik misschien nooit meer zal herstellen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.