'Engelse top maakt jacht, Leverkusen plakt 60 miljoen euro op Kossounou (ex-Club)'

'Engelse top maakt jacht, Leverkusen plakt 60 miljoen euro op Kossounou (ex-Club)'

21 februari - 14:02
2

Bayer Leverkusen reikt stilaan haar hand uit naar het Duitse Meisterschaft, maar dat succes heeft ook een keerzijde. Zo lopen verschillende spelers in de kijker voor een spraakmakende zomertransfer. Odilon Kossounou, ex-Club Brugge, lijkt één van de kandidaten om de hoofdvogel af te schieten.

Het zou wel eens een boerenjaar van jewelste kunnen worden voor Kossounou. Geen toeval, als oud-Bruggeling? Met Leverkusen stevent de verdediger af op een historische titel. In eigen land gaf Kossounou begin deze maand nog het goede voorbeeld door de Afrika Cup te winnen, al vertolkte hij geen hoofdrol bij Ivoorkust. Mogelijk volgt in de zomer nog een derde hoogtepunt: een knaltransfer.

Volgens de Turkse transferspecialist Ekrem Konum staat Kossounou namelijk in de belangstelling van de groten der aarde. Real Madrid, Manchester United én Liverpool FC zouden de polyvalente verdediger er graag bij halen. Vanzelfsprekend wenst Leverkusen dan wel boter bij de vis. Het bestuur zou het prijskaartje van Kossounou op 60 miljoen euro gelegd hebben.

Kossounou stapte in de zomer van 2021 over van Brugge naar Leverkusen. Daar heeft hij nog een contract doorlopen tot 2026.