Sandler (ex-Anderlecht) maakt indruk: Dan was hij 40 miljoen waard

Sandler (ex-Anderlecht) maakt indruk: "Dan was hij 40 miljoen waard"

20 februari - 21:44
9

Wesley Sneijder is diep onder de indruk van NEC-verdediger Philippe Sandler. De 27-jarige centrumverdediger, die in het verleden nog uitkwam voor RSC Anderlecht, misstaat op dit moment niet in de basis van Ajax, constateert de voormalig topmiddenvelder.

Sandler speelde zondag met NEC in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax (2-2). De verdediger vocht meerdere duels uit met Brian Brobbey. "Ik heb genoten van Sandler, hoor", zegt Sneijder bij Veronica Offside. De recordinternational van Oranje stelt dat Sandler goed bij Ajax past. "Als je zoveel verdedigers haalt, waaronder Sutalo... Dít is toch een Ajax-opbouwer?", aldus Sneijder bij het zien van beelden van Sandler.

"Hij lost alles voetballend op", gaat Sneijder verder. "Brobbey had het verdedigend zwaar tegen hem. Die werd een paar keer weggegooid, geen één verdediger heeft dat dit seizoen voor elkaar gekregen. Als deze jongen nu, of in de goede tijd van Ajax, bij Ajax had gespeeld, was hij dertig à veertig miljoen euro waard. Ik vind het echt een geweldige speler."

Sinds de zomer van 2022 speelt Sandler bij NEC. Dit seizoen kwam hij tot dusver in vijftien Eredivisie-wedstrijden in actie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.