Belgische clubs krijgen nieuws over Afrika Cup, al is dat niet meteen geweldig

Belgische clubs krijgen nieuws over Afrika Cup, al is dat niet meteen geweldig

20 februari - 21:00
2

De Afrika Cup wordt volgend jaar in de zomer gehouden. Dat is nieuws voor de Belgische clubs, die daardoor niet bang hoeven te zijn dat ze Afrikaanse spelers moeten afstaan gedurende het seizoen. Al zullen ze hun spelers toch nog bij de seizoensstart missen

De afgelopen editie van de Afrika Cup werd gehouden in de wintermaanden. Veel clubs in Europa moesten hierdoor belangrijke krachten missen in januari en februari. Zo was Lazare lange tijd afwezig bij Union, net zoals Raphael Onyedika voor Club Brugge. In 2025 zal dit probleem zich in mindere mate voordoen. Spelers missen wel nog steeds van de competitie. De komende Afrika Cup wordt van 23 juli tot en met 21 augustus 2025 gehouden in Marokko, wanneer de Belgische competitie toch al enkele weken bezig zal zijn.

De vorige editie van het toernooi werd gewonnen door Ivoorkust, in eigen land. Er was een hoofdrol weggelegd voor Sébastien Haller. De spits moest lang herstellen van een kwaadaardige tumor en keerde vorig jaar na maandenlange afwezigheid weer terug op het voetbalveld. In februari was hij trefzeker in de finale van de Afrika Cup. Dat betekende ook een trofee voor Union-speler Lazare.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.