HVH over Gent – Maccabi Haifa: Geen politieker, zij leggen maatschappij plat

HVH over Gent – Maccabi Haifa: "Geen politieker, zij leggen maatschappij plat"

20 februari - 18:40
17

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent staat donderdagavond met De Buffalo’s in een leeg stadion tegenover Maccabi Haifa. Vanhaezebrouck wordt gevraagd naar zijn mening over het feit dat de match achter gesloten deuren plaats moet vinden in de tussenronde van de Conference League.

Vanhaezebrouck betreurt het dat Gent niet met publiek kan spelen. “Die groepen, enkelingen eigenlijk, denken dat ze alles in de maatschappij kunnen platleggen. En ze slagen daar blijkbaar ook in. Ik betreur dat er daar aan moet toegegeven worden”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck sluit af door mede te delen dat het in de eerste match van het tweeluik tussen Gent en Maccabi Haifa in Hongarije wel met publiek kon. “Hier heeft men blijkbaar heel veel schrik. De uitleg dat we bij een bommelding een forfaitnederlaag riskeren, vind ik een beetje goedkoop. In zulke omstandigheden zal de UEFA geen 0-5 opleggen, denk ik”, besluit Vanhaezebrouck.

De eerste match van het tweeluik tussen Gent en Maccabi Haifa werd gewonnen door Maccabi Haifa. In Hongarije wist de koploper van Israël met 1-0 te winnen. Het is nu aan de manschappen van Vanhaezebrouck om dit te herstellen achter gesloten deuren.