Van der Bruggen geeft toe: Ik raakte Jutgla in strafschopgebied

Van der Bruggen geeft toe: "Ik raakte Jutgla in strafschopgebied"

19 februari - 23:10
15

In de Brugse derby waren er flink wat penaltyclaims, maar geen strafschoppen. Eén van de hoofdrolspelers daarin was Hannes Van der Bruggen, die wel aangaf dat er misschien twee strafschoppen hadden moeten zijn.

Aanvankelijk gaf Hannes Van der Bruggen nog aan dat hij de strafschopfase met Casper Nielsen te licht vond om een strafschop te geven, terwijl hij de vermeende fout van Hannes Vanaken op Felix Lemarechal wel een strafschop vond verdienen. Al geeft hij ook toe zelf goed weg te komen.

In de tweede helft was er namelijk nog een derde strafschopfase, waarin Club Brugge een penalty claimde na een fout op Ferran Jutgla. "Ik had wel even schrik, want ik raakte Jutgla toch", geeft Van der Bruggen toe bij Extra Time. "Ik had echter wel het gevoel dat hij makkelijk neerging", zegt de middenvelder van Cercle nog.

Jonathan Lardot greep echter niet in en ook de VAR liet doorspelen. Volgens het PRD ook een correcte beslissing, ondanks de toegeving van Van der Bruggen nu dat hij Jutgla toch heeft geraakt. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.