'Juventus denkt aan 'nieuwe Huijsen' bij FC Twente en wil talent (16) inlijven'

'Juventus denkt aan 'nieuwe Huijsen' bij FC Twente en wil talent (16) inlijven'

19 februari - 21:44

Juventus heeft FC Twente-talent Ruud Nijstad op de radar. De verdediger, die vorige maand zestien werd, heeft al een bezoek gebracht aan het trainingscomplex in Turijn.

Nijstad geldt bij Twente als een grote belofte. Onlangs mocht hij al met de selectie van hoofdtrainer Joseph Oosting meetrainen. Eerder werd al duidelijk dat AC Milan Nijstad in het vizier had, daar komt Juventus nu bij. Volgens diverse Italiaanse media en transferexpert Fabrizio Romano denkt De Oude Dame aan eenzelfde deal als in het verleden met Dean Huijsen.

Huijsen, die door Juve wordt verhuurd aan het AS Roma van Romelu Lukaku en in de Italiaanse hoofdstad indruk maakt, werd op zijn zestiende weggeplukt bij Málaga CF. Juventus wil kapers op de kust voor zijn en Nijstad inlijven. De verdediger moet in Turijn eenzelfde traject doorlopen als Huijsen. De bal ligt naar verluidt bij Nijstad, die vijf interlands voor Oranje O16 op zijn naam heeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.