Borussia Dortmund voor confrontatie met PSV: 'Kijk ernaar uit, enorme uitdaging'

Borussia Dortmund voor confrontatie met PSV: 'Kijk ernaar uit, enorme uitdaging'

19 februari - 20:12

Borussia Dortmund-verdediger Niklas Süle is op zijn hoede voor Luuk de Jong en Malik Tillman. De Duitse stopper ziet het als een 'gigantische uitdaging' om tegenover De Jong te staan, terwijl hij Tillman nog kent van Bayern München. Naast de Jong en Tillman komt Süle ook Rode Duivel Johan Bakayoko tegen bij PSV. 

In gesprek met de clubkanalen van Dortmund blikt Süle vooruit op de wedstrijd tegen PSV in de Champions League. De international wordt gevraagd naar Tillman, met wie hij samenspeelde bij Bayern. "Ik kon toen goed met Malik opschieten. Hij trainde vaak met ons mee en ik denk dat hij zelfs wat wedstrijden speelde. Hij was erg ambitieus en getalenteerd. Nadat hij naar Rangers ging, heeft nu nu een volgende stap gezet door naar PSV te gaan. Als hij nog beter is dan toen, moeten we op hem gaan letten."

Süle zal in het Philips Stadion in duel gaan met De Jong, die hij nog wel kent. "Ik heb al een paar keer tegen hem gespeeld. Ik kan je daardoor ook precties vertellen wat voor type spits hij is. Ik kijk er echt naar uit om hem weer te treffen. Het zal een gigantische uitdaging worden."

Tot slot deelt Süle zijn verwachtingen over PSV. "Ik kijk niet veel naar de Eredivisie, dus daar kan ik weinig over zeggen. Maar PSV zit nog in deze fase van de Champions League en dat is altijd een waarschuwing. Het maakt niet uit wie er in hun groep zat, want elke ploeg in de Champions League heeft kwaliteit. Ik kijk erg uit naar de sfeer en het stadion daar. Ik heb er nog nooit eerder gespeeld."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.