Van Bommel na penalty Alderweireld in Antwerp-Mechelen: “Al een aantal keer”

Van Bommel na penalty Alderweireld in Antwerp-Mechelen: “Al een aantal keer”

18 februari - 13:13
16

Antwerp werd op de Bosuil verslagen door een sterk KV Mechelen. Het is voor het eerst dat Antwerp een thuisnederlaag moest incasseren. Het Belang van Limburg vat de avond samen, Van Bommel is teleurgesteld.

Het gemis van een scorende spits bleek opnieuw een pijnpunt, schrijft de krant. Dat werd vooral duidelijk na het missen van een strafschop door aanvoerder Toby Alderweireld op slag van rust. “Een penalty nemen is heel makkelijk, zou je zeggen, maar ja. We schieten hem nu al een aantal keer niet binnen, dus dan is het logisch dat de eerste vraag daarover gaat”, klinkt het bij Van Bommel. 

“Het maakt echter niet uit of je nu iemand anders aanduidt, of je bij wijze van spreken de keeper laat trappen. Hans-Jörg Butt, ken je die? Ik speelde nog met hem samen. Hij kwam helemaal van achter naar voor om de penalty’s om te zetten. Maar hij heeft ook wel een keer gemist”, citeert de krant.

De nederlaag kon echter niet alleen worden toegeschreven aan het missen van de strafschop door Alderweireld. Ondanks de hoop op een late gelijkmaker, slaagde Antwerp er niet in om het tij te keren, waarbij alle pogingen om te scoren werden geblokkeerd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.