Talentvolle landgenoot op 'roze wolk' bij Feyenoord: 'Project werkt fantastisch'

Talentvolle landgenoot op 'roze wolk' bij Feyenoord: 'Project werkt fantastisch'

18 februari - 11:44

Onze landgenoot Antef Tsoungui is blij met de stappen die hij zet bij FC Dordrecht. Het 21-jarige talent merkt dat hij zich uitstekend ontwikkelt, maar of dat komend seizoen al resulteert in een kans bij Feyenoord weet hij nog niet.

Tsoungui wordt door Feyenoord verhuurd aan Dordrecht, waar hij een vaste waarde is in het hart van de defensie. Tegen VVV-Venlo (1-0 winst) deed trainer Michele Santoni noodgedwongen een beroep op hem als middenvelder. "We wisten dat hij het kan, hebben het al vaker gedaan en Feyenoord vindt deze move ook interessant", zegt Santoni tegen het Algemeen Dagblad.

De regerend Eredivisie-kampioen verlengde onlangs het contract van Tsoungui tot medio 2026. Daarmee onderstreepte de club zeer tevreden te zijn over zijn ontwikkeling. "Voor mij werkt dit project fantastisch en ik ben zo blij met dit seizoen bij FC Dordrecht, waar we stap voor stap de play-offs naderen want voor minder doen we het niet", stelt Tsoungui, die momenteel de vierde plaats bezet met De Schapekoppen.

Of de mandekker komend seizoen voor zijn kans gaat bij Feyenoord, durft hij nog niet te zeggen. "En daarna? In voetbal weet je het nooit, maar belangrijk is dat ik me blijf ontwikkelen. Waar dat volgend seizoen zal zijn, is nu nog onduidelijk. Maar hoe het nu gaat voelt voor mij soms als op een roze wolk."

Tsoungui komt voort uit de jeugd van Chelsea en kwam via de jeugd van Brighton & Hove Albion ook nog op huurbasis voor Lommel SK uit. Uiteindeljk nam Feyenoord Tsoungui in de zomer van 2023 transfervrij over van Brighton. Op dit moment komt Tsoungui op huurbasis uit voor Dortmund, de verdediger heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij Feyenoord.