Degradatie of niet, Kompany wil bij Burnley blijven: Ik voel me niet te goed

Degradatie of niet, Kompany wil bij Burnley blijven: "Ik voel me niet te goed"

17 februari - 23:00
11

Vincent Kompany heeft het moeilijk bij Burnley FC en dreigt te degraderen met de Engelse club. Zijn eigen fans zijn hem inmiddels liever kwijt dan rijk, maar Kompany wil niet opgeven.

Kompany kende een schitterend debuutseizoen met Burnley in The Championship, maar heeft het na de promotie een pak moeilijker. "Elk seizoen brengt zijn eigen druk met zich mee, of het nu gaat om strijden aan de top in de Championship of om handhaving in de Premier League. Druk is druk, maar ik vind het prima. Ik heb nog nooit voetbal beleefd zonder druk. Mijn focus ligt op zaken waar ik controle over heb. Dat is het belangrijkste", geeft Kompany aan bij Play Sports.

De trainer beseft ook dat het beter moet, maar wil zeker nog niet opgeven. "Ik ben coach geworden omdat ik alle aspecten van het vak wil omarmen, zowel de hoogte- als dieptepunten. Ondanks de moeilijke tijden, haal ik nog steeds veel voldoening uit mijn werk, samen met mijn fantastische team en personeel", klinkt het.

Kompany bevestigt dat hij vastbesloten is om een traject af te leggen met Burnley, zelfs als dat betekent dat hij mee zal zakken naar de Championship. "Ik voel me zeker niet te goed voor de Championship", benadrukt hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.