'Laporta laat zich informeren over Xavi-opvolger: interesse Barça neemt toe'

'Laporta laat zich informeren over Xavi-opvolger: interesse Barça neemt toe'

17 februari - 15:15 Laatste update: 15:25

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft zich uitgebreid laten informeren over Roberto de Zerbi. De Italiaanse manager van Brighton is een serieuze kandidaat om Xavi op te volgen, meldt Diario SPORT.

Samen met sportief directeur Deco bepaalt Laporta wie de nieuwe trainer van Barça wordt. De focus van de Catalanen ligt op dit moment op het zo goed mogelijk afsluiten van het huidige seizoen, maar er worden ondertussen wel de nodige voelsprieten uitgestoken. Zo vergaarde Laporta de voorbije weken informatie over De Zerbi, schrijft SPORT.

'De Barça-preses begrijpt dat de Italiaan een modern, innovatief type trainer vertegenwoordigt. Brighton krijgt veel lof voor zijn spel, maar Laporta wilde meer informatie vragen aan mensen uit de persoonlijke kring van de coach. Kwesties als hoe hij is als persoon, hoe hij met spelers omgaat, hoe zijn directe omgeving is', schrijft de sportkrant, die weet dat de zaakwaarnemers van De Zerbi onlangs op bezoek zijn geweest in Barcelona.

De interesse van Laporta en Barça in De Zerbi zou alleen maar zijn toegenomen, want de voorzitter kreeg lovende verhalen te horen. De Brighton-coach is een zeer reële optie, al heeft hij wel een afkoopsom van tien miljoen euro. Hij zou voor een moderne en veelzijdige speelstijl kunnen zorgen in Camp Nou.

SPORT benadrukt wel dat de keuze nog niet is gemaakt. Hansi Flick en Thomas Tuchel zijn andere namen die in de race zijn. Factoren als het economische aspect, contractsituaties en bovenal het type voetbal, zullen uiteindelijk de doorslag geven. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.