Newcastle 'weet niks' van interesse United: Op dit moment geen contact

Newcastle 'weet niks' van interesse United: "Op dit moment geen contact"

16 februari - 15:48
1

Bij Newcastle United heeft men nog niks gehoord van Manchester United over de vermeende interesse in Dan Ashworth. De bestuurder is bij The Red Devils in beeld voor een functie op Old Trafford, maar The Magpies weten nog van niets.

"Op dit moment hebben we met niemand contact", zegt Newcastle United-trainer Eddie Howe op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met AFC Bournemouth. Bij Manchester United zouden ze in Ashworth de ideale kandidaat zien om de technische afdeling van de club te leiden, maar er is nog geen contract tussen beide clubs. "Maar hij (Ashworth, red.) heeft ook niet gezegd dat hij wil blijven", aldus Howe.

Volgens de oefenmeester is het een 'vrij ongebruikelijke' situatie. Bij Newcastle United willen ze in ieder geval snel duidelijkheid hebben. "Dat valt niet mee. In deze rol heb je een langere tijd nodig om de vruchten van je werk te kunnen plukken. Dan heeft hier relatief kort gewerkt. We zullen zien wat er gebeurt, maar tot nu toe heeft zich nog niets voorgedaan."

Howe verwacht dat Newcastle United snel kan doorpakken bij een mogelijk vertrek van Ashworth. "In het voetbal volgen de ontwikkelingen elkaar snel op", legt de oefenmeester uit. "Dan heb ik het over de positie van de manager. Op dat vlak kunnen we heel makkelijk doorgaan. Voor iedereen moet een plan voor een opvolger klaarliggen. Ook voor spelers en managers. Het bestuur heeft een strategie."