Noorse media hard over Ajax en Overmars: ''Dickpic-schandaal liet sporen na''

Noorse media hard over Ajax en Overmars: ''Dickpic-schandaal liet sporen na''

16 februari - 08:35 Laatste update: 08:44

De Noorse pers is niet bepaald onder de indruk geraakt van Ajax in de eerste ontmoeting met FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. In de nabeschouwingen is er ook oog voor de technisch directeur van Royal Antwerp FC, Marc Overmars.

'Een Europese schok was in de maak, maar in de blessuretijd ging het toch nog mis voor Bodø/Glimt', schrijft Dagbladet. 'Na de 2-2 van Ajax ging het dak eraf in Amsterdam. De supporters vierden een uitbundig feest en er werd met vlaggen gegooid; het stond in schril contrast met de negentig minuten daarvoor, waarin het spel van Ajax de eigen aanhang woedend maakte.'

VG zag 'geschokte' Ajax-fans in. 'Vijf minuten voor tijd hadden ze genoeg gezien en verlieten veel supporters het stadion, al draaiden sommigen zich weer om toen Ajax in de slotfase een penalty kreeg. Duidelijk is dat Ajax niet langer meer de topclub is die een paar jaar geleden grote schade aanrichtte bij Juventus en Real Madrid. Het dickpic-schandaal heeft zijn sporen nagelaten binnen de club', wordt tot slot verwezen naar Marc Overmars.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.