VP Lessen Maccabi Haifa-KAA Gent: Inspiratieloos en geen spirit, maar toch hoop

15 februari - 23:00 Laatste update: 16 februari - 11:00
1

KAA Gent nam het in de heenwedstrijd van de Play-Offs voor de Conference League op tegen Maccabi Haifa. VoetbalPrimeur.be bekeek de Europese wedstrijd en trok lessen uit de confrontatie met de Israëliërs. De Buffalo's verloren uiteindelijk met 1-0.

Eerste helft om snel te vergeten
KAA Gent is zoekende en dat was ook te zien aan de eerste helft. De manschappen van coach Hein Vanhaezebrouck hadden het meeste balbezit, maar waren inspiratieloos. De tegenstander die daar niets tegenover kon brengen hielp ook niet aan het niveau van de eerste helft.

Tweede helft opener
In de eerste twee minuten van de tweede helft was al meer te zien dan de gehele eerste. Maccabi kreeg na enkele seconden een kans, maar KAA Gent antwoordde met een schot van Gandelman. Het ging op en neer, maar na een goed begin viel het tempo weer wat weg. In de terugwedstrijd moeten de Buffalo's proberen het tempo langere tijd hoog te houden.

Inspiratieloos en geen zelfvertrouwen
Waar Hein Vanhaezebrouck bekend staat om zijn automatismen is daar nog maar weinig van terug te zien bij een bloedend KAA Gent. De inspiratie voorin lijkt weg en de spirit van de Buffalo’s lijkt een flinke sneer te hebben gekregen door de mindere resultaten. De ploeg heeft nood aan een overwinning.

Moeite met ex-Moeskroen-aanvaller
KAA Gent had vooral moeite met Frantzdy Pierrot (ex-Moeskroen). In de tweede helft scoorde de Haïtiaanse aanvaller ook, nadat Ismaël Kandouss was blijven hangen. De verdediging had het duidelijk moeilijk met de vinnigheid van Pierrot die in de terugwedstrijd beter zal moeten worden aangepakt.

Slot kan hoop geven
Is er dan nog hoop voor een KAA Gent dat zoekende is? De slotfase zegt van wel. De manschappen van Vanhaezebrouck drukten Maccabi de laatste vijf minuten volledig weg. Met iets meer scherpte had een doelpunt er zeker ingezeten. Een tikkeltje geluk kan ook altijd van pas komen bij een ploeg uit vorm.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.