'Code rood voor Bayern-trainer Tuchel, CL-exit staat voor deur'

'Code rood voor Bayern-trainer Tuchel, CL-exit staat voor deur'

15 februari - 08:15 Laatste update: 08:45
6

De Duitse media zijn eensgezind na de nieuwe nederlaag van Bayern München: de druk op trainer Thomas Tuchel wordt haast onhoudbaar. Na de kansloze 3-0 zeperd bij Bayer Leverkusen van afgelopen weekend, ging ook het Champions League-duel met SS Lazio verloren. In Rome wist Der Rekordmeister niet eens één schot tussen de palen te lozen. 

'Code rood voor Tuchel', kopt Bild. 'Exit in de ronde van 16 staat voor de deur, Bayern kan niet meer winnen', luidt de conclusie. Waar Tuchel voor aanvang van het CL-duel al de nodige kritiek kreeg, neemt dat nu alleen nog maar verder toe. 'De kritiek op Tuchel blijft groeien bij Bayern in aanloop naar de komende Bundesliga-wedstrijd in Bochum', voorspelt het Duitse medium. 

Ook de Suddeutsche Zeitung heeft aandacht voor de crisissfeer bij Bayern, dat in de Gladiotoren-arena van Lazio een modderfiguur sloeg. 'Zelfs een zwaard en borstplaten had Bayenr niet kunnen beschermen tegen de slag van het lot die hen in de 69e minuut recht in het hart trof.' Daarmee wordt gedoeld op de enige doelpuntenmaker van de avond: Ciro Immobile. De nederlaag voor Bayern betekende voor Tuchel alweer zijn vijfde verliespartij in zeven knock-outwedstrijden. 'Een bijna ongelooflijke statistiek', vindt het lokale medium. 

Kicker wijst Dayot Upamecano aan als grote schlemiel van de avond. Hij stond aan de basis van de strafschop die Lazio kreeg, en ontving daarvoor ook de rode kaart. 'In het offensief bleven de Romeinen vertrouwen op speldenprikken en kregen na één daarvan een strafschop. Dit alles na onstuimige en onbeschofte overtreding van Upamecano tegen Isaksen.'

Ook Die Welt ziet dat Bayern in een storm verkeert. 'Tuchel steeds meer onder druk, Bayern verliest ook bij Lazio', luidt de kop. 'Het eerste titelloze voetbalseizoen sinds 2011/12 staat voor de deur. Met name de aanvallende krachten rond Harry Kane, Leroy Sané en Jamal Musiala missen momenteel duidelijk vorm.'

Müller
Ook binnen Bayern zelf was er kritiek op het optreden. Veteraan Thomas Müller stak zijn mening in gesprek met DAZN niet onder stoelen of banken. "De tweede helft werd gekenmerkt door onzekerheid. Het was bijna slapstick, de manier waarop we de ene naar de andere fout opstapelden."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.