Bizar 'grapje' bij Ocampos komt jonge Vallecano-fan mogelijk duur te staan

Bizar 'grapje' bij Ocampos komt jonge Vallecano-fan mogelijk duur te staan

14 februari - 21:03
3

De jonge Rayo Vallecano-supporter die Sevilla-aanvaller Lucas Ocampos onlangs in zijn kont prikte tijdens een inworp, is bestraft. De Spaanse autoriteiten konden allesbehalve lachen om het incident, en hebben zowel een stadionverbod als boete geëist. 

De Spaanse commissie tegen geweld, racisme, xenofobie en intolerantie heeft zich over het opmerkelijke voorval geboden. De minderjarige Sevilla-fan in kwestie mag, mits de straf uiteindelijk daadwerkelijk wordt opgelegd, een jaar lang niet naar sportwedstrijden. Daarnaast moet hij een boete van zesduizend euro betalen. 

Ocampos bleef op het moment zelf rustig, maar na afloop liet de aanvaller weten er totaal niet te zijn van gediend. Ik hoop dat La Liga dit heel serieus neemt, net zoals ze doen met de racismeproblematiek", zei Ocampos destijds, opgetekend door Spaanse media. "Normaal behandelen de fans van Rayo ons altijd met respect, maar er is overal wel één dwaas. "Als dit in het vrouwenvoetbal gebeurt, weten we allemaal wat er kan gebeuren."