Ik denk niet dat Origi de man is die ons doelpunten gaat bezorgen

"Ik denk niet dat Origi de man is die ons doelpunten gaat bezorgen"

14 februari - 13:16
4

Het blijft angstvallig achterom kijken voor Nottingham Forest in de Premier League. Voorlopig staat de ploeg nog in de veilige zone, maar dat kan snel veranderen. Na de wintertransfer van Orel Mangala blijft er nog maar twee Belgen over in Nottingham: winteraanwinst Matz Sels en Divock Origi. De meerwaarde van die laatste wordt echter stevig in twijfel getrokken.

Kelvin Wilson is een voormalige verdediger van Nottingham en laat zich in de podcast Forest Focus niet al te positief uit over Origi. Hij is niet helemaal overtuigd van de capaciteiten van de voormalige Rode Duivel. "We spreken over kwaliteit. Ok, hij komt van Liverpool, maar je moet kijken wat Forest nodig heeft en ik denk niet dat hij in dat plaatje past", is Wilson streng.

De oud-verdediger legt ook uit wat hij daarmee bedoelt. "Hij is het soort speler dat voor een ploeg met veel balbezit en overwicht moet uitkomen. Bij Forest komt hij op het veld wanneer de ploeg een doelpunt nodig heeft, maar ik denk niet dat hij de man is die ons dat zal bezorgen", besluit Wilson. Tot dusver kwam Origi nog maar twee keer aan de aftrap in de Premier League.

Op zijn eerste goal in competitieverband is het nog steeds wachten. In de FA Cup trilden de netten wel al eens. Origi is overigens nooit de allergrootste scherpschutter geweest. Verder dan acht competitiegoals geraakte hij nooit. Bovendien is dat aantal al weer geleden van zijn laatste jaar bij Lille OSC.