Scheidsrechterlijke beslissing onaantastbaar: ''VAR had penalty niet geannuleerd''

Scheidsrechterlijke beslissing onaantastbaar: ''VAR had penalty niet geannuleerd''

8 februari - 11:15 Laatste update: 11:57
28

Opnieuw een controversieel moment tijdens een Belgische voetbalwedstrijd. Dit keer betrof het een mogelijke overtreding op Vanaken tijdens de bekerwedstrijd tussen Club Brugge en Union SG. Voormalig scheidsrechter Tim Pots oordeelde dat het om een penalty ging en legde uit waarom.

Volgens Pots is er geen twijfel mogelijk. ''Technisch gezien is dit een zuivere strafschop'', vertelde Pots aan Het Laatste Nieuws.

De VAR had geen redenen om in te grijpen als de scheidsrechter had besloten een penalty toe te kennen. ''Charles Vanhoutte raakt geen bal en er is contact met Vanaken. Als de scheidsrechter hier een penalty voor fluit, dan zal de VAR dat nóóit annuleren'', zei Pots.

Dit betekent echter niet dat de VAR fout handelde, aangezien is afgesproken om niet voor zogenaamde 'goedkope penalty's' in te grijpen. ''Dit is een fase die wat mij betreft onder ‘cheap penalty’s’ kan worden gecatalogeerd. De VAR had het in deze dus bij het rechte eind om niet in te grijpen'', aldus de ex-arbiter.

Ondanks dat Club Brugge geen penalty kreeg, won het de heenwedstrijd in de halve finales van de Beker van België toch van Union met 2-1.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.