Dani Alves ontkent verkrachting, OM eist negen jaar cel tegen Braziliaan

Dani Alves ontkent verkrachting, OM eist negen jaar cel tegen Braziliaan

7 februari - 21:44
2

Dani Alves blijft de beschuldiging van verkrachting met klem ontkennen. De voormalig rechtsback van FC Barcelona kwam woensdag aan het woord tijdens de laatste dag van de rechtszaak. Volgens hem was de seks met wederzijdse instemming, maar justitie houdt vast aan de eis van negen jaar gevangenisstraf.

Alves ontmoette de 23-jarige vrouw in een discotheek in Barcelona en de twee hadden daar seks in een VIP-toilet. Volgens de vrouw probeerde zij tevergeefs aan de veertigjarige Braziliaan te ontsnappen, toen ze achter zijn intenties kwam. Na een kwartier kwam ze naar buiten en vertelde ze huilend aan een vriendin en nicht dat ze was verkracht door Alves.

"Ik had niet de indruk dat zij en haar vriendinnen zich ongemakkelijk voelden", vertelde Alves woensdag. "We stonden te dansen en zij greep me op een gegeven moment tussen de benen. Er ontstond een seksuele spanning tussen ons. Toen ik aanbood naar het toilet te gaan accepteerde zij."

Die verklaring gaat er niet in bij de officier van justitie. Er werd gewezen op het tegenstrijdige verhaal van Alves, die in eerste instantie verklaarde dat hij de vrouw nooit had ontmoet. Het OM blijft daardoor bij de eis van negen jaar cel en een schadevergoeding van 150.000 euro. De advocaat van Alves pleitte voor vrijspraak. De rechter doet over enkele weken uitspraak.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.