Derksen hard over Verbruggen: ''Het zijn zwakke broeders bij Oranje, allebei''

Derksen hard over Verbruggen: ''Het zijn zwakke broeders bij Oranje, allebei''

6 februari - 08:45 Laatste update: 08:59
2

Johan Derksen is niet overtuigd voormalig RSC Anderlecht-doelman Bart Verbruggen als doelmannen van Oranje. Dat vertelt de 75-jarige analist maandagavond in de uitzending van Vandaag Inside naar aanleiding van de blessure van Feyenoord-sluitpost Justin Bijlow

"Het is wel lullig", begint Derksen zijn verhaal over de nieuwe blessure van Bijlow, die zondag uitviel tijdens het duel met AZ. "Het is echt een man van glas. Hij heeft pas honderd wedstrijden (139, red.) gespeeld voor Feyenoord, terwijl hij er al zijn hele carrière zit." Met het oog op het EK noemde bondscoach Ronald Koeman Flekken (Brentford) en Verbruggen (Brighton & Hove Albion) als mogelijke stand-ins van Bijlow, iets waar Derksen niks van begrijpt. 

"Ik volg het Engels voetbal, dat is het enige dat ik nog heel nauw volg. Nou, die Flekken en Verbruggen maken totáál geen overtuigende indruk, dat zijn zwakke broeders", uit Derksen zijn zorgen over de keeperspositie van Oranje. "Allebei. En Koeman vindt het potentiële Nederlands elftal-keepers."

René van der Gijp haakt in. "Je bent het toch wel met me eens dat je Andries Noppert ook niet meer kan opstellen?", vraagt hij gekscherend, gevolgd door een kreet: "Noppertje!"

Verbruggen stond in totaal 31 matchen voor RSC Anderlecht in het doel en wist 11 clean sheets te behalen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.