Lyon pakt gouden zege in clash der 'Olympiques', Fofana ziet knappe actie gefnuikt

Lyon pakt gouden zege in clash der 'Olympiques', Fofana ziet knappe actie gefnuikt

4 februari - 23:14
1

Olympique Lyon heeft niet alleen een hevige burenstrijd beslecht, maar en passant ook nog eens gouden punten veroverd. Tegen Olympique Marseille volstond een doelpunt van Alexandre Lacazette. Zowel Gift Emmanuel Orban als Malick Fofana kregen speelminuten.

Die eerste verscheen voor het eerst aan de aftrap in de Ligue 1 in een erg aanvallend Lyon-elftal, met ook nog Lacazette en Ernest Nuamah voorin. Die aanpak loonde ook. In minuut 37 zette de onvermijdelijke Lacazette zijn ploeg op voorsprong. Voor de ervaren Fransman betekende het zijn tiende van het seizoen. Lyon haalde de rust en knokte zich erna verder naar een driepunter.

Twintig minuten voor tijd volgde nog een volledig Gentse wissel: Orban ruilde plaats voor Fofana. Die pakte uit met een erg fraaie actie. Na een dribbel vanop eigen helft bediende hij spitsbroeder Nuamah, maar diens controle liet net te wensen over. Niet getreurd voor Les Gones, die de rivaal uit Zuid-Frankrijk niet meer lieten terugkeren.

Zo doet Lyon een geweldige zaak in de tussenstand. Het staat nu op negentien punten en wipt in één sprong naar een (gedeelde) dertiende plaats. Voor dat andere Olympique blijft het een kleurloos seizoen. Marseille geraakt niet weg van haar achtste stek.