Beerschot geraakt pas in laatste kwart (ruim) voorbij negental van Club Luik

4 februari - 22:01
2

K. Beerschot V.A. is weer naar de kop gewipt in de Challenger Pro League. Op bezoek bij Club Luik leek de buit net na rust al binnen, toen de thuisploeg met z'n negenen was gevallen. Toch konden de Antwerpenaren pas in de laatste tien minuten het nekschot uitdelen.

Beerschot had SV Zulte Waregem zaterdagavond zien verliezen, waardoor het een gouden zaak kon doen. De Ratten pakten dan ook uit met een blitzstart. Nog voor de eerste zestig seconden verstreken waren, mochten de meegereisde fans al juichen. Charly Keita zette de netten een eerste keer bol. In het vervolg van de partij had Beerschot alles onder controle. Het werd daarbij geholpen door Club Luik, dat twee uitsluitingen te verwerken kreeg. Rond het half uur pakte Ryan Merben zijn tweede gele prent. Meteen na de rust kreeg Arbian Arslan rechtstreeks rood.

Schaapjes op het droge, zou je denken, maar dat was buiten Benoit Bruggeman gerekend. De middenvelder zorgde in minuut 56 als een donderslag bij heldere hemel voor 1-1. Beerschot moest zo toch weer voluit naar voren trekken. Lange tijd leverde dat geen resultaat op, maar in de laatste tien minuten kraakte Club Luik dan toch. Opnieuw Keita zette de bezoekers weer op voorsprong. Ditmaal duwde Beerschot wél door. Sekou Diawara en D'Margio Wright-Phillips rondden uiteindelijk nog af op 1-4.

Dankzij die overwinning neemt Beerschot haar plek op de troon van de Challenger Pro League opnieuw in. Met 39 punten telt het er eentje meer dan MSK Deinze en drie meer dan Zulte Waregem. Bovendien heeft Dirk Kuijt en co nog een wedstrijd tegoed.