Lokonga heeft zijn draai gevonden bij Luton Town: Blij met verantwoordelijkheid

Lokonga heeft zijn draai gevonden bij Luton Town: "Blij met verantwoordelijkheid"

4 februari - 13:09

Luton Town pakte zaterdag een punt op bezoek bij Newcastle United, na een spectaculaire 4-4 eindstand. Voormalig Anderlecht-speler Albert Sambi Lokonga mocht opnieuw de negentig minuten volmaken bij Luton. Lokonga heeft naar eigen zeggen zijn draai helemaal gevonden in de Premier League

Sambi Lokonga voelt zich naar eigen zeggen voor het eerst écht een basisspeler in de Premier League. "Bij Crystal Palace begon het nochtans goed onder Patrick Vieira, maar onder de coach daarna kreeg ik geen kansen meer", aldus Lokonga bij Playsports. "Bij Arteta kreeg ik ook af en toe kansen, maar niet om het momentum vast te kunnen houden", voegt hij toe. 

Volgens Lokonga speelt het vertrouwen van zijn coach daarin een zeer grote rol. "Hij heeft het in elk geval in mij. Hij weet wat ik de ploeg kan bijbrengen en ik heb mijn rol binnen de ploeg. Ik ben erg blij met die verantwoordelijkheid", aldus Sambi Lokonga. 

Na 22 speeldagen staat Luton Town één punt boven de degradatiezonde. Het belooft nog een lastig parcours te worden voor de promovendus, maar Sambi Lokonga gelooft er alvast in. "We geloven erin en we hebben er de kwaliteiten voor om ons te redden", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.