'Juventus shopt bij Southampton en huurt Alcarez met dure optie tot koop'

'Juventus shopt bij Southampton en huurt Alcarez met dure optie tot koop'

31 januari - 18:41
1

Juventus gaat zich versterken met de 21-jarige middenvelder Carlos Alcaraz van Southampton. Volgens verschillende Italiaanse media, waaronder transferexperts Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio, maakt de Argentijn eerst op huurbasis de overstap naar Italië. Voor een half jaar tikt Juve 3,5 miljoen euro af, waarna de Italianen hem voor een slordige 49 miljoen kunnen overnemen. 

De optie tot koop in het contract van Alcaraz is niet verplicht. De Argentijn wacht op dit moment op zijn werkvergunning en vliegt in de komende 24 uur naar Italië om daar zijn medische keuring te ondergaan. Mocht Alcaraz komende zomer daadwerkelijk voor 49 miljoen euro verkocht worden, dan is dat geen clubrecord voor Southampton. De transfer van Roméo Lavia naar Chelsea was duurder en de nummer één is nog altijd Virgil van Dijk naar Liverpool.

Alcaraz werd in de winter van 2023 door Southampton overgenomen van het Argentijnse Racing Club. Met die overstap was 13,7 miljoen euro gemoeid. Sindsdien bewees Alcaraz dat hij een belangrijke speler is voor Southampton. In een jaar speelde hij 47 wedstrijden voor de club die afgelopen zomer degradeerde uit de Champions League. Hij scoorde acht keer en gaf vijf assists. Alcaraz kan op elke positie op het middenveld uit de voeten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.