Castro-Montes na gelijkspel Anderlecht-Union: “Gezien het verloop … teleurgesteld

Castro-Montes na gelijkspel Anderlecht-Union: “Gezien het verloop … teleurgesteld"

29 januari - 11:12
9

Union Saint-Gilloise moest zondagavond genoegen nemen met een gelijkspel tegen RSC Anderlecht, waarmee een einde kwam aan hun indrukwekkende reeks van acht opeenvolgende overwinningen in de Brusselse derby. Ondanks de teleurstelling relativeerde Castro-Montes het resultaat.

Alessio Castro-Montes, in gesprek met RTBF, deelde zijn gevoelens over de wedstrijd. "Misschien zijn we morgen of overmorgen nog steeds blij dat we hier een punt hebben gepakt, maar gezien de feiten van de wedstrijd zijn we op dit moment nog steeds teleurgesteld." 

Hij benadrukte het defensieve spel van Union en voelde dat ze de overwinning verdienden. Castro-Montes erkende verder de kans om een morele boost te krijgen, maar benadrukte dat de druk om Anderlecht voor de negende keer op rij te verslaan niet de belangrijkste drijfveer was.

De frustratie bij Union komt vooral voort uit het besef van de gemiste kans in het klassement. "Als je kijkt naar de resultaten van de andere clubs, zou het voor ons ideaal zijn geweest om hier de drie punten te pakken." Ondanks de teleurstelling erkende Castro-Montes wel het belang van het relativeren van de situatie. Ze staan, met andere woorden, nog steeds op kop. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.