Kapitein Schoofs knalt sterk Mechelen over de streep tegen tiental van RWDM

28 januari - 21:15 Laatste update: 21:18
7

KV Mechelen heeft met 3-1 gewonnen tegen RWDM Jupiler Pro League. Aanvoerder Rob Schoofs besliste op fraaie wijze de match in de blessuretijd. RWDM speelde vanaf de vierde minuut met een man minder doordat Jeff Reine-Adélaïde een rode kaart kreeg. Namens Mechelen kwamen Patrick Pflücke en Schoofs tot scoren en namens RWDM scoorde Pathe Mboup. Mechelen domineerde de gehele match tegen het tiental van RWDM, maar vergat om de score uit te bouwen.

In de laatste match van de 22e speelronde namen KV Mechelen en RWDM het tegen elkaar op. Na amper vier minuten schoot RWDM zichzelf direct in de voet. Reine-Adélaïde ging op de enkel van Lauberbach staan en kreeg een gele kaart. De VAR greep in en zorgde ervoor dat Reine-Adélaïdeuiteindelijk een rode kaart kreeg.

Door de vroege rode kaart moest RWDM bijna de gehele match met een man minder spelen in Mechelen. Dit zorgde ervoor dat Mechelen erg dominant voor de dag kwam. In de eerste helft stapelden de kansen zich op, maar Malinwa wist niet tot scoren te komen.

In de tweede helft ging Mechelen door met het creëren van kansen, maar de bal leek er maar niet in te willen tegen RWDM. In de 68e minuut leek RWDM geholpen te gaan worden door de VAR met een penalty door hands, maar er werd anders besloten.

Kort daarna besloot Mechelen dat het genoeg was, via Pflücke kwam Mechelen eindelijk op voorsprong tegen RWDM. Pflücke wist op fraaie wijze de bal in het doel van RWDM te plaatsen. Mechelen leek vervolgens door te drukken en scoorde in de 77e minuut opnieuw, maar het doelpunt van Mrabti werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de 86e minuut werd een oude voetbalwet opnieuw werkelijkheid. Pathe Mboup maakte uit het niets de gelijkmaker voor RWDM. Mboup kwam als een duveltje uit een doosje tevoorschijn en wist doelman Coucke te verschalken.

Door het doelpunt leek het tiental van RWDM een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Mechelen, dat met elf man de gehele match gedomineerd had. Aanvoerder Schoofs besloot anders en wist in de absolute slotfase het winnende doelpunt op fraaie wijze binnen te werken.

Het werd in de 98e minuut nog erger voor RWDM doordat Mechelen uitbrak bij de laatste corner. Doelman Theo Defourney moest nog moest terugkeren en Pflücke legde de bal in een leeg doelpunt na een assist van Schoofs.