'Interesse in Club Brugge-pion Boyata, maar weinig enthousiasme van bankzitter'

'Interesse in Club Brugge-pion Boyata, maar weinig enthousiasme van bankzitter'

28 januari - 17:00
15

Bij Club Brugge voorlopig vooral een gaan van spelers, dat al afscheid nam van verschillende pionnen. Ook Antonio Nusa kan nog vertrekken, terwijl er inmiddels ook interesse is in Dedryck Boyata.

De ervaren verdediger is al even overbodig geworden en vanuit zijn entourage klonk het recent nog dat hij meer speelminuten wil vergaren. Volgens Het Nieuwsblad tonen Oud-Heverlee Leuven en Clermont Foot alvast interesse in Boyata. Al is het nog maar een vraag of het ook tot een transfer komt.

De 33-jarige Boyata heeft naar verluidt voorlopig maar weinig zin om zich aan een avontuur in de lagere regionen van België of Frankrijk te wagen. De kans is dan ook groot dat hij zijn bijzonder lucratief contract bij Club Brugge, dat nog tot medio 2025 loopt, gewoon uitdoet.

Boyata werd in de zomer van 2022 door Club Brugge overgenomen van Hertha BSC, maar heeft het bijzonder moeilijk bij Blauw-Zwart. Hij slaagde er niet in om Brandon Mechele uit de basis te spelen en ziet dit seizoen tieners Joel Ordonez en Jorne Spileers de voorkeur krijgen. In totaal speelde hij tot dusver slechts 25 partijen voor Blauw-Zwart.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.