Vermant bewijst meteen zijn waarde voor Westerlo: Maar toch zware teleurstelling

Vermant bewijst meteen zijn waarde voor Westerlo: "Maar toch zware teleurstelling"

28 januari - 11:45
1

Lange tijd leek KVC Westerlo op weg naar een mogelijk doorslaggevende driepunter om de Degradatie Play-Off te ontlopen. Tegen KAA Gent stond het bij de laatste hoekschop van de partij nog 1-2 voor, maar Omri Gandelman ontnam de bezoekers nog twee punten. Debutant Romeo Vermant droop zo met een dubbel gevoel af.

De jongeling van Club Brugge komt de komende maanden op huurbasis uit voor Westerlo. In de KAA Gent Arena mocht hij zijn eerste minuten vieren voor De Kemphanen. Dat deed Vermant met verve: hij zette zijn kersverse werkgever op voorsprong. "Ik ben heel goed opgevangen en voel me heel goed. Om dan een doelpunt mee te pikken en de ploeg te helpen... Dat is leuk, maar de teleurstelling overheerst", reageerde Vermant bij Sporza.

Uiteindelijk liet Westerlo zich immers nog de kaas van het brood eten. Nochtans had Gent het knap lastig om de tegenstander uit de Kempen te ontwrichten. "We stonden er als ploeg. Maar als je zo laat nog de 2-2 slikt, dan is er zware teleurstelling", moet Vermant toegeven.

Niettemin probeert de nieuwkomer om het positieve te onthouden. "Gent is niet zomaar een ploeg, en we hebben het hen heel lastig gemaakt." Volgende week krijgt Westerlo in twee thuiswedstrijden een dubbele kans op puntengewin. Dinsdag komt Cercle Brugge over de vloer, zaterdag OH Leuven.