Nieuwe ploegmaat voor Witsel en Vermeeren: 'Kean verlaat Juventus - Here we go'

Nieuwe ploegmaat voor Witsel en Vermeeren: 'Kean verlaat Juventus - Here we go'

28 januari - 11:01

Atlético Madrid heeft zich onlangs nog maar versterkt met Arthur Vermeeren, maar slaat nu opnieuw toe op de transfermarkt. Los Colchoneros gaan zich versterken met Moise Kean. Dat nieuws brengt transferexpert Fabrizio Romano zaterdagavond. Kean wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Juventus.

Daarmee krijgen Axel Witsel en Arthur Vermeeren er een nieuwe spits bij. Kean is geen vaste waarde bij Juventus en wordt vaak slechts als invaller gebruikt. Bij Atlético lijkt de kans op een basisplaats ook erg klein voor de 23-jarige Italiaan. Het vaste spitsenduo, Álvaro Morata en Antoine Griezmann, is namelijk in topvorm. Kean worstelt dit seizoen ook met verschillende blessures en staat sinds medio december aan de zijlijn met een scheenbeenblessure.

Er wordt verwacht dat de vijftienvoudig international snel weer op het voetbalveld te zien is en volgens Romano zal dat in Madrid zijn. Atlético betaalt Juventus een half miljoen euro om de spits vijf maanden te huren. Er is geen optie tot koop bedongen. Kean kwam dit seizoen twaalf keer in actie voor Juve, hierin wist hij niet te scoren.

Of Atlético met de komst van Kean voorsorteert op een vertrek van Ángel Correa is nog onduidelijk. De Argentijnse aanvaller staat naar verluidt open voor een vertrek bij Atlético. Het Saudische Al Ittihad drukt door voor ‘de lieveling’ van coach Diego Simeone. De komende dagen gaan uitwijzen of de Argentijns international kiest voor een avontuur in de woestijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.