KAA Gent morst opnieuw, dit keer tegen Westerlo, Gandelman redt een punt in slot

27 januari - 22:44 Laatste update: 22:46
20

KAA Gent heeft opnieuw punten gemorst in de Jupiler Pro League. Dit keer gebeurde het in eigen huis tegen KVC Westerlo, Gent speelde met 2-2 gelijk. Bij Westerlo wist de van Club Brugge overgekomen Romeo Vermant direct te scoren en ook Nicolas Madsen scoorde. Namens Gent maakte Omri Gandelman de doelpunten.

KAA Gent kreeg KVC Westerlo op bezoek in de Jupiler Pro League. In de beginfase probeerden De Buffalo’s de controle over de match te krijgen, maar het waren De Kemphanen die gevaarlijk werden. Dit zorge in de 17e minuut voor het openingsdoelpunt van Romeo Vermant, de van Club Brugge gehuurde spits scoorde in zijn eerste match voor Westerlo.

Westerlo was na de treffer nog een aantal keer gevaarlijk, maar Gent leek meer controle over de match te krijgen. Vlak voor rust wist Gent op gelijke hoogte te komen via Omri Gandelman. Het doelpunt viel uit een stilstaande fase van aanvoerder Kums, bij de tweede paal kon Gandelman binnenkoppen.

Westerlo maakte het Gent erg lastig in de eerste helft, maar de ploegen gingen op gelijke hoogte rusten. In de tweede helft bleef Gent het zwaar hebben en de kansen tussen Gent en Westerlo bleken erg schaars. Westerlo haalde de angel uit het spel en Gent kon geen kansen bij elkaar voetballen.

In de 84e minuut kreeg Westerlo een penalty. Net binnen het strafschopgebied werd een overtreding gemaakt waardoor Nicolas Madsen achter de bal ging staan. Madsen faalde niet en scoorde zijn zesde doelpunt vanop de stip.

In de slotfase zette Gent nog aan om de schade te beperken, dit lukte De Buffalo’s in de absolute slotfase. Gandelman tekende voor zijn tweede treffer van de avond en redde een punt voor Gent. Door het gelijkspel is Gent de derde plek in de Jupiler Pro League kwijt aan Club Brugge.