'Vanlerberghe verlaat KV Mechelen voor tweede keer, bestemming is Denemarken'

'Vanlerberghe verlaat KV Mechelen voor tweede keer, bestemming is Denemarken'

26 januari - 15:14 Laatste update: 15:17
7

KV Mechelen zal voor een tweede keer afscheid moeten nemen van Jordi Vanlerberghe. De verdediger annex middenvelder staat op het punt om een transfer af te ronden naar Denemarken, waar Brondby IF hem er graag bij wil.

Volgens Het Nieuwsblad is de overstap eigenlijk al afgerond, ook al is er van een officiële communicatie nog geen sprake. Vanlerberghe komt vanaf februari uit voor Brondby. Die ploeg jaagt volop op een twaalfde titel in de Deense Superligaen. Momenteel staat het tweede in de stand, met twee punten achterstand op koploper Midtjylland.  

Brondby gelooft dat Vanlerberghe een doorslaggevende factor kan vormen in die drang naar eremetaal. Voor onze landgenoot zou het de tweede keer zijn dat hij zijn koffers pakt in Mechelen. Als jeugdproduct brak hij door bij Malinwa, waarop Club Brugge hem in de zomer van 2017 wegplukte. Ondanks een uitleenbeurt aan KV Oostende kon Vanlerberghe zich in Brugge nooit echt doorzetten. In 2019 keerde hij dan ook terug op het oude nest.

Het vertrek van Vanlerberghe hoeft niet helemaal te verbazen. Zijn huidige contract in Mechelen loopt namelijk af binnen een vijftal maanden. Aangezien er geen uitzicht is/was op een verlenging, is een transfer mogelijk het best voor alle partijen. Volgens Sacha Tavolieri zou KV nog zo'n 600.000 euro ontvangen.