Charleroi ontvangt Club gehavend: internationals weg, Ilaimaharitra geschorst

Charleroi ontvangt Club gehavend: internationals weg, Ilaimaharitra geschorst

26 januari - 15:00
4

Sporting Charleroi is niet al te denderend uit de winterstop teruggekeerd. Tegen Royal Antwerp FC (4-1) maakte het geen schijn van kans. Aangezien de rode streep niet zo ver af ligt, is punten pakken de komende weken een noodzaak. Zaterdag komt met Club Brugge wel een lastige klant over de vloer. Bovendien moet Felice Mazzu enkele basispionnen missen.

De Carolo's zijn net als een heleboel andere clubs het slachtoffer van de Afrika en Asian Cup. Daarom kan het ook dit weekend nog geen beroep doen op doelman Hervé Koffi (Burkina Faso) en diepe spits Oday Dabbagh (Palestina). Bovendien moet ook achteraan een vaste waarde verstek geven. Stefan Knezevic is namelijk geblesseerd.

Daar komt ook nog eens een schorsing bovenop. Aanvoerder Marco Ilaimaharitra liep op Antwerp tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan. Hij moet daardoor de topper met Club laten schieten. Verder lijkt het Twitter-profiel van Charleroi een kruis te zetten over de toekomst van Adrien Trebel en Youssouph Badji bij de club. Beide spelers worden uitdrukkelijk aangehaald als 'buiten de selectie gelaten'.

Vooral in het geval van die laatste is dat enigszins verrassend. Voor Nieuwjaar mocht de Senegalees nog dertien keer opdraven, waarvan vijf keer als basisklant. Charleroi nam hem nochtans pas vorige zomer definitief over van ... Club Brugge, uitgerekend de tegenstander van zaterdag. Beide ploegen trappen hun wedstrijd om 20u45 af.