Laagvlieger Mallorca verrast en knikkert Girona uit het Spaanse bekertoernooi

24 januari - 21:58
1

Waar het successeizoen van Girona in La Liga geen grenzen lijkt te kennen, zit het Copa del Rey-avontuur er nu op. Girona ging verrassend met 3-1 onderuit tegen RCD Mallorca, dat vijftiende staat in Spanje.

Er staat de laatste weken geen maat op Girona, dat eerste staat en serieus kans maakt om kampioen te worden. Ook het bekeravontuur verliep tot nu toe soepel, maar op bezoek bij Mallorca ging het behoorlijk stroef. De thuisploeg kwam al na 21 minuten spelen op voorsprong. Cyle Larin verzorgde de treffer, die gezien het spelbeeld terecht was.

Zes minuten later werd het 2-0. Abdón Prats schoot heerlijk raak en liet Girona-doelman Juan Carlos kansloos. Nog voor rust maakten Los Piratas zelfs een derde treffer. Prats scoorde opnieuw, en deed dat ditmaal vanaf elf meter.

Zodoende stond Girona na rust voor een hels karwei. Christhian Stuani maakte in minuut 68 de aansluitingstreffer, Echt spannend werd het nog toen Sávio de 3-2 maakte, maar Mallorca trok de zege over de streep. Girona is nu dus uitgeschakeld, terwijl Mallorca doorstoot tot de halve finale van het Spaanse bekertoernooi. De andere kwartfinales gaan tussen Athletic Bilbao en FC Barcelona, en Atlético Madrid en Sevilla. Real Sociedad plaatste zich dinsdag al voor de kwartfinales, nadat het Celta de Vigo versloeg.