STVV reageert op racisme richting Suzuki op Asian Cup: “Zion is één van ons”

STVV reageert op racisme richting Suzuki op Asian Cup: “Zion is één van ons”

24 januari - 18:18 Laatste update: 18:21
3

STVV heeft gereageerd op het racisme dat doelman Zion Suzuki te verwerken kreeg na de wedstrijd van Japan op de Asian Cup. Het racisme richting Suzuki was vooral via de sociale media. STVV veroordeelt de racistische commentaren.

Alle Kanaries steunen Zion
David Meekers, de voorzitter van STVV, reageert als volgt op het racisme richting Suzuki bij Japan. “Alle Kanaries steunen Zion. Als voetbalclub zijn we een schoolvoorbeeld van hoe mensen van verschillende culturen één team kunnen vormen. In onze spelersgroep zitten heel wat lokale spelers, maar ook jongens uit Japan, Afrika of andere Europese landen”, deelt Meekers via de officiële kanalen van STVV.

Meekers vertelt verder dat STVV een hechte groep is. “Wij werken elke dag keihard op het veld, maar vormen ook een hechte groep naast het veld. Daarom veroordelen we de racistische commentaren en spreken we onze steun uit voor Zion. Zion is één van ons”, deelt Meekers.

Tegengeluid laten horen
STVV heeft besloten om ook werk te maken van het racisme richting Suzuki. STVV noemt het een positief offensief via sociale media. “Racistische commentaren duiken almaar vaker op. Zeker online. De meeste mensen zijn het hiermee niet eens, maar hebben schroom om hierop te reageren. Als club doen we dit uitdrukkelijk wél. Want zwijgen is geen optie. Daarom is er namiddag een post gepubliceerd op onze social mediakanalen waarin de STVV-familie Zion een hart onder riem steekt”, vertelt brand manager Bert Stas.

Stas geeft aan dat dit de manier is waarop STVV een tegengeluid laat horen via hetzelfde sociale media kanaal waarop het racisme richting Suzuki werd geuit. “Deze boodschap is prompt gedeeld door onze spelers. De kwestie ligt hen dan ook nauw aan het hart. Samen hebben zij een enorm bereik en kunnen ze een positief verhaal de wereld insturen”, aldus Stas.

STVV-familie als voorbeeld 
STVV vraagt vervolgens aan de supporters van De Kanaries om dit goede voorbeeld te volgen. “In Haspengouw spreken we vrijuit en discuteren we graag. Ook online. Da’s geen probleem. Integendeel, als club gaan we via deze weg regelmatig in gesprek. Maar er zijn natuurlijk grenzen, spelers zijn ook mensen. Laten we het respectvol houden, menselijk met elkaar omgaan en als STVV-familie een voorbeeld zijn voor voetbalsupporters in de rest van de wereld”, besluiten De Kanaries.