Chelsea laat niets over van Championship-club en staat in finale League Cup

Chelsea laat niets over van Championship-club en staat in finale League Cup

23 januari - 23:33

Chelsea heeft zich met volle overtuiging geplaatst voor de finale van de League Cup. Na de 1-0 nederlaag van twee weken geleden, waren The Blues nu veel te sterk voor Middlesbrough: 6-1.

Cole Palmer was niet voor het eerst de belangrijkste man bij Chelsea. De 21-jarige Brit, die in de zomer overkwam van Manchester City, maakte twee goals en had daarmee een groot aandeel in de klinkende zege op Middlesbrough, dat middenmoter is in het Championship. Bij Chelsea ontbrak Romeo Lavia overigens door blessureleed.

De andere goals werden gemaakt door Jonny Howson, die zijn eigen keeper passeerde, Enzo Fernández, Axel Disasi en Noni Madueke. Wat opviel was dat Boro, getraind door Michael Carrick, keer op keer niet vrijuit ging in de verdediging. Morgan Rogers redde in de slotfase nog de eer.

De zege van Chelsea was nodig, nadat Middlesbrough in de heenwedstrijd van twee weken geleden nog met 1-0 had gewonnen door een treffer van Hayden Hackney. In de finale van de League Cup op Wembley is Liverpool of Fulham de tegenstander van Chelsea. De twee Premier League-clubs nemen het woensdagavond tegen elkaar op. Liverpool won de heenwedstrijd met 2-1.