Doelman Vanhamel krijgt rijverbod en boete: ''Maar het gaat om een misverstand''

Doelman Vanhamel krijgt rijverbod en boete: ''Maar het gaat om een misverstand''

23 januari - 17:15

Mike Vanhamel, die momenteel voor La Louvière keept, kreeg een veroordeling in de politierechtbank. De keeper ontving een rijverbod en een geldboete omdat zijn reactie uitbleef na een verkeersovertreding in Lubbeek. Volgens Vanhamel zelf gaat het over een misverstand.

Een tijd geleden kreeg Vanhamel een telefoontje. ''De politie belde me een half jaar geleden op voor de verkeersovertreding. Op de camera was duidelijk te zien dat ik niet achter het stuur zat, maar mijn echtgenote'', vertelde Vanhamel aan Het Belang van Limburg.

Vanhamel gaat niet akkoord met het besluit van de politierechtbank. ''Een vriend stuurde me om te vragen wat ik had uitgestoken. Ik was net zo verbaasd als de rest toen ik het nieuws las. We zijn nu de procedure opgestart om verzet aan te tekenen'', aldus Vanhamel.

Vanhamel speelde onder andere in de jeugd van RSC Anderlecht. Daarnaast stond de doelman bij OH Leuven, KVC Westerlo, KV Oostende, Beerschot en Lierse SK in het doel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.