'Pletinckx (OHL) blij met Ricca en blikt vooruit naar bekerduel tegen Antwerp'

'Pletinckx (OHL) blij met Ricca en blikt vooruit naar bekerduel tegen Antwerp'

23 januari - 11:40 Laatste update: 11:45

Zondag speelde Oud-Heverlee Leuven 1-1 gelijk tegen RSC Anderlecht. Een mooi resultaat voor de Leuvenaren, die momenteel voorlaatste staan in de stand. Ewoud Pletinckx is vooral opgetogen met de terugkeer van Federico Ricca.

Volgens Pletinckx is de invloed van de ervaring van Ricca niet te onderschatten. "Ik ben verheugd dat hij terug naast mij op het veld staat", aldus Pletinckx bij HLN. "Hij is al wat ouder en komt beslagen op het ijs. Zijn ervaring en rust aan de bal moet ons als team nu vooruithelpen."

Tegen Anderlecht bleek het alvast een succes, met een verdienstelijk punt tot gevolg. "Ik denk dat iedereen het tegen Anderlecht goed begrepen had om vanaf de eerste duels scherp te zijn", aldus Pletinckx.

Woensdag neemt OHL het op tegen Royal Antwerp FC in de beker van België. "Een unieke kans ligt voor het rapen in de beker woensdag thuis tegen Antwerp. Stoten we door, dan staan we voor het eerst in het bestaan van de club in de halve finale en geven we ons seizoen op die manier nog glans", klinkt het bij Pletinckx.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.