RSC Anderlecht kon weinig creëren en morst punten in JPL tegen OH Leuven

21 januari - 20:29 Laatste update: 20:35
128

OH Leuven en RSC Anderlecht hebben met 1-1 gelijkgespeeld in de Jupiler Pro League. Een knap resultaat voor Leuven en een teleurstelling voor paars-wit. Dat door het verlies koploper Union SG verder ziet uitlopen. Leuven kwam via Youssef Maziz op voorsprong, namens Anderlecht maakte oud-Leuven-speler Louis Patris de gelijkmaker.

In de 21e speelronde van de Jupiler Pro League kreeg OH Leuven RSC Anderlecht op bezoek. Beide ploegen konden de drie punten erg goed gebruiken. In de beginfase was het Anderlecht dat volgens de verwachting, het initiatief nam.

Leuven had erg veel moeite om op de helft van Anderlecht te komen, maar na tien minuten wist Leuven wel te scoren. De eerste kans was direct raak. Doelman Kasper Schmeichel wilde het spel hernemen, maar trapt verkeerd uit. Youssef Maziz bedankte de doelman door de bal in de verste hoek te krullen.

Vijf minuten later leek Anderlecht dichtbij een strafschop, maar de VAR wilde hier niet in mee. In de volgende fase kwam Leuven meer uit de schulp, de club kreeg door het doelpunt vertrouwen. Anderlecht kon aanvallend weinig klaarspelen en Leuven blaakte van het zelfvertrouwen in de eerste helft.

Anderlecht begon de tweede helft hetzelfde als de eerste, paars-wit probeerde het initiatief te nemen. Dit leverde Anderlecht in de 52e minuut een strafschop op. De penalty werd alleen teruggedraaid omdat de VAR zag dat er buitenspel aan voorafging.

In de 71e minuut weet Anderlecht dan toch op gelijke hoogte te komen met Leuven. Patris tekende voor zijn eerste treffer bij Anderlecht met een fraai afstandsschot tegen zijn oude club. Het doelpunt van Anderlecht viel redelijk onverwachts en in de slotfase konden beide ploegen de overwinning niet meer forceren.