UPDATE: ‘Sobol en Japanner leggen medische tests bij KRC Genk af’

UPDATE: ‘Sobol en Japanner leggen medische tests bij KRC Genk af’

21 januari - 16:28 Laatste update: 24 januari - 07:20
29

KRC Genk staat op het punt om Eduard Sobol in huis te halen. De Oekraïener werd al gelinkt aan de Limburgers en is nu op weg richting Genk.

Met dat nieuws komt het doorgaans goed geïnformeerde L'Equipe naar buiten. Sobol werd al genoemd als potentiële opvolger van Gerardo Arteaga, die kan rekenen op flink wat interesse en op weg is naar CF Monterrey.

Volgens het Franse medium is er nu ook een doorbraak gekomen in het dossier van Sobol. De voormalige speler van Club Brugge zal door Genk worden geleend van Strasbourg. De Limburgers wisten ook een aankoopoptie te bedingen in het huurcontract.

Sobol speelde in totaal 124 partijen voor Club Brugge, waarmee hij ook meermaals kampioen werd. Afgelopen winter trok hij naar Strasbourg, maar daar is hij zijn plek verloren. Nu komt er een terugkeer naar België aan.

Update: Volgens Het Nieuwsblad zijn de transfers van Eduard Sobol en Naoki Kumata in kannen en kruiken. De ex-Club Brugge-speler en de Japanner leggen hun medische tests af bij KRC Genk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.