Burkina Faso en Koffi dicht bij stunt, in absolute slotfase gelijk tegen Algerije

20 januari - 18:20

In de tweede match van de groepsfase heeft Algerije met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Burkina Faso van doelman Hervé Koffi (Sporting Charleroi). Burkina Faso verrast opnieuw door een gelijkspel te behalen, toch was het land erg dichtbij een grotere stunt tegen Algerije. Namens Algerije scoorde Baghdad Bounedjah twee keer, namens Burkina Faso wisten Mohamed Konaté en Bertrand Traoré te scoren.

Algerije was de favoriet, dit was ook te zien aan het spelbeeld. De Algerijnen waren dominant in balbezit. Toch was het Burkina Faso dat via Konaté vlak voor het rustsignaal op voorsprong kwam. Algerije had wat recht te zetten en deed dit ook in 56e minuut via Bounedjah.

Algerije bleef het betere van het spel hebben, maar had moeite om het net te vinden van Burkina Faso. In de 71e minuut mocht Traoré namens Burkina Faso een penalty nemen. Traoré faalde niet en schoot Burkina Faso opnieuw verrassend op voorsprong.

Burkina Faso leek erg dichtbij een grote stunt op de Afrika Cup, maar de Algerijnen gooiden in de absolute slotfase toch nog roet in het eten van Burkina Faso. In de 95e minuut kon Bounedjah zijn tweede maken. Dit leverde de 2-2 eindstand op.