Vandenbempt kiest niet voor Alderweireld: “Stem uit sympathie, dat doe ik niet”

Vandenbempt kiest niet voor Alderweireld: “Stem uit sympathie, dat doe ik niet”

18 januari - 19:16
20

Peter Vandenbempt is open over zijn keuze voor de Gouden Schoen. Vandenbempt geeft aan geen rekening te houden met sympathie bij zijn keuze. Toby Alderweireld is de grote favoriet voor de Gouden Schoen, maar daar stemt Vandenbempt niet op. Als sportjournalist was Vandenbempt stemgerechtigd.

Vandenbempt geeft aan dat de Gouden Schoen al 70 jaar lang discussie oplevert. “De Gouden Schoen wordt geschonken aan een speler die in een kalenderjaar goed presteert, waardoor iemand die over een heel seizoen sterk presteert misschien niet in aanmerking komt. Daar is al 70 jaar discussie over”, citeert Sporza Vandenbempt.

Vandenbempt gaat dieper in op de favoriet voor de Gouden Schoen: Alderweireld, de kapitein van Royal Antwerp FC. “Alderweireld is een beetje een atypische vedette. Hij zou de eerste verdediger in twintig jaar zijn, sinds Vincent Kompany in 2004, die toen aan het begin van zijn carrière stond”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt legt uit dat hij zijn keuze niet baseert op sympathie. “Het zou voor hem de bekroning van een grote carrière zijn, maar daar hou ik zelf geen rekening mee. Een stem uit sympathie, dat doe ik niet. Ik ben daar vrij klinisch in en stem gewoon op de spelers die ik in de competitiehelften de beste vond”, besluit Vandenbempt.

De keuze van Vandenbempt is als volgt:

Gouden Schoen eerste stemronde

01. Teddy Teuma

02. Mike Trésor

03. Toby Alderweireld

Gouden Schoen tweede stenronde

01. Cameron Puertas

02. Arthur Vermeeren

03. Mohamed Amoura