Afwezige Breckx over Gouden Schoen: “Kan spannender worden dan veel denken”

Afwezige Breckx over Gouden Schoen: “Kan spannender worden dan veel denken”

18 januari - 13:15 Laatste update: 13:23
45

Maarten Breckx is noodgedwongen afwezig op het gala van de Gouden Schoen uitreiking. Breckx is niet aanwezig als journalist en niet als presentator. Breckx scheurde zijn achillespees bij een sportongeval en moet rusthouden. Breckx deelt wel zijn voorspelling, de presentator denkt dat het spannend gaat worden tussen Toby Alderweireld van Royal Antwerp FC, Jan Vertonghen namens RSC Anderlecht en Cameron Puertas en Mohamed Amoura namens Union SG.

Breckx heeft een duidelijke mening over de genen die volgens hem de Gouden Schoen bij de mannen en bij de vrouwen moeten winnen. “Toby Alderweireld (Royal Antwerp FC) en Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) verdienen ‘m”, citeert Het Laatste nieuws Breckx.

Toch denkt Breckx dat het spannend gaat worden. “Maar als ik zo rondhoor bij collega-stemmers, denk ik dat het wel eens spannender kan worden dan veel waarnemers denken. Bij de dames ligt de strijd helemaal open en bij de mannen gaan we naar twee compleet uiteenlopende stemronderesultaten”, meent Breckx.

Breckx deelt vervolgens de reden waarom het spannend wordt. “Alderweireld gaat in die eerste ronde natuurlijk een karrenvracht aan punten binnenhalen maar een remontada van Vertonghen of de Union-boys Puertas en Amoura in de tweede stemronde lijkt me echt niet uitgesloten”, besluit Breckx.