PSV dendert ook in de beker door, Vertessen en Bakayoko weten fraai te scoren

PSV dendert ook in de beker door, Vertessen en Bakayoko weten fraai te scoren

17 januari - 23:09 Laatste update: 23:16

Een oppermachtig PSV heeft ten koste van FC Twente de achtste finales van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van Peter Bosz swingde bij vlagen en won overtuigend met 3-1. Onze landgenoten Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen kwamen op prachtige wijze tot scoren. 

Een kleine maand geleden moest het duel worden uitgesteld vanwege zware regenval. Het gaf Joseph Oosting langer de tijd om een plan te beramen tegen de ongenaakbare Eredivisie-koploper, die in november al met 0-3 te sterk was. De Twente-coach kwam met een soort 5-3-2 formatie op de proppen. Een variant die bijzonder ongelukkig uitpakte, want de Tukkers kregen geen moment grip op PSV.

De Eindhovenaren, die Joey Veerman tijdens de warming-up zagen afhaken, namen al snel het initiatief. Uitgerekend Yorbe Vertessen opende na negentien minuten de score in het Philips Stadion. De aanvaller, die zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Union Berlin, haalde prachtig uit. PSV bleef de druk op het Twentse doel opvoeren, maar ondanks enkele gevaarlijke momenten bleef het bij 1-0. Twente kwam na een halfuur iets beter in de wedstrijd, maar echte kansen bleven uit.

In de tweede helft trok PSV de teugels weer wat strakker aan en Luuk de Jong knikte binnen uit een hoekschop van Malik Tillman, de vervanger van Veerman. De spits zette daarmee zijn uitstekende vorm voort. De thuisploeg denderde door en na ruim een uur volgde de fraaie 3-0 van Johan Bakayoko. Ook de aanval in aanloop naar die goal liet de Eindhovense fans watertanden. 

PSV zat zodoende op rozen, al deed Manfred Ugalde nog wel iets terug. Een opleving van de bezoekers was echter teveel gevraagd. Bosz bracht met Noa Lang (ex-Club Brugge) en Hirving Lozano, die zijn rentree maakte, nog maar wat extra aanvallende wapens in. Pas in de slotminuten moest Joël Drommel nog twee keer ingrijpen op pogingen van Ricky van Wolfswinkel en invaller Sem Steijn. Aan de andere kant vond Lang nog Lars Unnerstall op zijn weg.

PSV plaatste zich eenvoudig voor de achtste finale en blijft in de race voor de 'treble', nadat aan het begin van het seizoen al de Johan Cruijff Schaal werd veroverd. Feyenoord is de volgende horde in het bekertoernooi. Die wedstrijd wordt op 24 januari gespeeld in De Kuip.